Toppy.nl - De webshop voor buiten

Toppy tilt e-mail marketing naar the next level.

Toppy, een online webshop met de leukste tuin- en outdoor artikelen, wilde hun e-mail marketing naar een hoger niveau tillen. De kennis van Toppy gecombineerd met de expertise van Heroes Only zorgt voor een krachtige samenwerking. Door in te spelen op relevantie en personalisatie wordt het hoogste rendement uit e-mail gehaald!

0%

Open rate

0%

Click through rate

0%

Click to open

Meer dan software;
samen voor succes.

De hoge kwaliteit van de content die Toppy levert kwam nog niet tot z’n recht in hun e-mailmarketing. De samenwerking met Heroes Only bracht daar snel verandering in. Door niet alleen de software – het e-mail platform MailCampaigns- te leveren, maar juist écht mee te denken, werden krachten gebundeld en ontstond er een fijne samenwerking die nu al mooie resultaten laat zien.

Toppy.nl - klant van Heroes Only

Uitdaging

Het opzetten van een sterke e-mail strategie waar de hoge kwaliteit in content van Toppy goed tot zijn recht komt.

De oplossing

Door in te spelen op relevantie en personalisatie wordt het hoogste rendement uit e-mail gehaald.

Het resultaat

Een customer journey waarbij data slim wordt ingezet voor een ultieme servicegerichte personalisatie.

Bij Toppy draait het om buiten leuke dingen doen. Met een sterk beeldmerk en de fun die ze uitstralen, wordt deze boodschap nog meer versterkt. Deze look & feel miste nog in hun e-mails. Deze fun zijn wij samen met hun productexpertise gaan verwerken in een sterke aanpak.

De engagement campagne.

Websitebezoekers worden opgevangen in een engagement campagne door een pop-up op de website, geheel in de stijl van Toppy. Deze pop-up stimuleert direct in te schrijven voor de e-mail nieuwsbrief.

Vervolgens ontvangen deze (potentiële) klanten een welkomstmail met een persoonlijke kortingscode. Zo worden de lezers verleid om over te gaan tot een aankoop. Na een aantal dagen wordt een mail met extra informatie over Toppy verstuurd, opgevolgd door een profielverrijkingsmail. Door te vragen of de lezer zichzelf ook wil voorstellen, wordt hij getriggerd om de mail te openen en zijn interesses in te vullen. En met succes! Er is na deze profielverrijking een flinke stijging in ingevulde profielen te zien.

Engagmentcampagne Toppy door Heroes Only

Relevante campagnes door succesvolle profielverrijking.

Doordat de lezers hun voorkeuren hebben ingevuld, kunnen er relevante campagnes worden opgezet met een persoonlijk productaanbod per klant. Zo worden ze benaderd met content die aansluit op hun behoeften en gaan ze eerder over tot aankoop. Wanneer iemand aangeeft “graag af te koelen door een duik te nemen in zijn zwembad”, kan deze persoon worden opgevolgd met een mail met het aanbod in zwembaden en zwembadaccessoires. Zo zorg je ervoor dat je relevant blijft voor je (potentiële) klanten.

Krachten bundelen door samen te werken met partners.

Bijzonder aan de case met Toppy is dat we niet enkel werken met onze eigen systemen, zoals ons e-mail marketing platform MailCampaigns, maar ook met die van onze partners, zoals het Customer Data Platform Squeezely en de keuzehulp Aiden.

Zo wordt Aiden ingezet om een keuzehulp te bieden aan websitebezoekers: door middel van enkele relevante vragen wordt de potentiële klant geholpen bij het maken van een keuze. Is de websitebezoeker op zoek naar een opblaasbare spa? Middels een korte keuzehulp vind je de perfecte opblaasbare spa voor jouw situatie. Squeezely wordt ingezet om het gedrag van de klant op de webshop te monitoren (klik- en aankoopgedrag).

De combinatie van deze bewuste (o.b.v. de keuzehulp) en onbewuste (o.b.v. het klikgedrag) behoeftes van de websitebezoekers maakt dat we de potentiële klant kunnen helpen bij het vinden van het juiste product. Al deze data wordt verstuurd naar het e-mail marketing platform MailCampaigns. Op basis van alle data en het algoritme, zorgt dit ESP dat de klant op het juiste moment de relevante content ontvangt.

Engagement campagne Toppy door Heroes Only

Hero campagnes.

Eerder in deze case is de engagement campagne al aan bod gekomen; dit is de grootste campagne en verantwoordelijk voor de meeste omzet. Maar er staan nog meer succesvolle hero campagnes live!

Browse abandonment

In deze campagne volgen we de klanten op die een bepaalde productcategorie hebben bekeken, maar niets hebben gekocht. Deze klanten worden herkend en ontvangen een campagne met een specifieke keuzehulp voor die productcategorie. Wanneer klanten bijvoorbeeld hebben gekeken naar warmtepompen (bekeken, maar niet gekocht), dan ontvangen ze een e-mail met de vraag of we ze kunnen helpen bij het kiezen van de juiste warmtepomp middels een keuzehulp. De resultaten uit deze keuzehulp worden vervolgens gebruikt om een gepersonaliseerd productaanbod te laten zien in vervolgcampagnes.

Cross-selling

In deze campagne proberen we de klanten te helpen aan de juiste accessoires voor hun gekochte producten. Deze cross-selling campagne is ingesteld voor de belangrijkste categorieën. Deze campagne bestaat uit een flow van 10 mailings, waarbij de klant wordt meegenomen in hoe bijvoorbeeld hun specifieke zwembad moet worden opgezet, hoe dit zwembad moet worden onderhouden en wat er allemaal bij komt kijken voor maximaal zwemplezier. Uitzonderlijk is dat dit geen generieke cross-selling campagne is, zoals je zo vaak ziet, maar een campagne op productniveau. Specifiek op merk, type, grootte en vorm worden (nog niet gekochte) producten aanbevolen die het plezier vergroten. Zo krijg je wanneer je een zwembad koopt, specifiek de zwembadfilters aanbevolen voor dat type en grootte zwembad. Toppy gaat daarin dus een stap verder dan de markt.

Gepersonaliseerde Customer Journey

Uiteraard staan er nog veel meer event-driven e-mail campagnes live. Denk aan een verlaten winkelwagen, review en herhaalaankopen campagne. Alle event-driven campagnes bevatten in meer of mindere mate personalisatie, resulterend in een gepersonaliseerd productaanbod met dynamische content.

Alles in de stijl van Toppy.

Zoals al eerder benoemd, heeft Toppy een sterk merkbeeld wat veel fun uitstraalt. Dit wilden wij, samen met hun expertise, graag terug laten komen in de campagnes. Toppy is zelf een ster in het maken van content en met de hulp van Heroes Only komt dit nu ook tot zijn recht in de e-mail marketing. Hun beeldmerk hebben we als uitgangspunt genomen voor het inrichten van de campagnes. Alles geheel in de stijl van Toppy en gekenmerkt door de opvallende gele kleur. Wij doen een aanzet voor de content en Toppy maakt dit helemaal haar eigen. Zo ontstaat er keer op keer weer een toffe e-mail.

Over Heroes Only

Wij zijn Heroes Only. Ons team bestaat uit helden die blijven pushen om er alles en zelfs nóg meer uit te halen. Wij focussen ons op het vasthouden van aandacht. Engagement dus. Door onze creativiteit en focus op conversie maken wij ongekende impact, samen met onze klant.

Een goede strategie is de basis voor succes. En wat succes voor jou betekent, bepaal jij zelf. We geven je advies aangepast op jouw situatie, jouw wensen en jouw doelstellingen.

Wil je dat we vrijblijvend met je meekijken? Dat kan. Je kunt ons bellen op 085 0482 425, mailen naar hello@heroesonly.com of je gegevens achterlaten via onderstaande button!

Adviesgesprek aanvragen
Heroes Only gepersonaliseerde marketing, e-mail marketing en strategie. 1 op 1 marketing engagement agency | Tim hoek