Dimehouse.nl - Industriële meubels

Hoge klikratio door inladen van gepersonaliseerde productfeeds.

Na het opzetten van een succesvolle profielverrijking campagne, wilde meubelsite Dimehouse zo veel mogelijk uit hun e-mails halen. Het opzetten van productfeeds per product met gegevens uit de profielverrijking resulteerde in een hoge klikratio!

0%

Stijging in CTR

0%

Stijging in CTO

0%

Stijging in verrijkte profielen

Relevantie door gepersonaliseerde feeds.

Hoe zorg je voor een goede opvolging na een sterke basis te hebben gelegd met een succesvolle profielverrijkingcampagne? Voor onze klant Dimehouse hebben we op basis van uitgebreide data automatische productfeeds opgesteld en ingeladen. Hierdoor ontvangt de lezer een gepersonaliseerde e-mail, gebaseerd op zijn of haar voorkeuren. Dit resulteert in een hogere CTR, CTO en dus meer potentiële klanten op de website!

Klant Dimehouse van Heroes Only

Uitdaging

Wat te doen met alle data uit de succesvolle profielverrijkingcampagne? Hoe kunnen we favoriete producten automatisch inladen?

De oplossing

Een campagne met productfeeds die de favoriete producten en wensen van de klant toont in een gepersonaliseerde e-mail.

Het resultaat

Een toffe opvolgcampagne met automatisch ingeladen productfeeds, resulterend in een CTO van 43% en een CTR van 26%.

Profielverrijking zorgt voor sterke basis

De profielverrijking campagne is opgezet als onderdeel van de engagement campagne. Allereerst ontvangt de websitebezoeker een e-mail met de uitnodiging om zijn of haar voorkeuren in te vullen.

Zo wordt er gevraagd naar de categorie waarin de klant zich aan het oriënteren is (van banken tot wandrekken), op welke termijn de klant de meubels wil aanschaffen (van 1 tot 12 maanden), welke materialen hem of haar het meeste aanspreken (van mangohout tot velvet) en persoonlijke gegevens zoals voornaam, geboortedatum en woonplaats.

In deze campagne heeft maar liefst 11,88% van de ontvangers zijn of haar voorkeuren ingevuld en zo zijn profiel verrijkt. Een heel mooi resultaat voor deze deelconversie!

Deze antwoorden worden verwerkt in hun Customer Data Platform Squeezely om het profiel van de bezoeker uit te breiden. Vervolgens kunnen wij deze data gemakkelijk gebruiken om gepersonaliseerde mails te versturen. Je kunt hierbij denken aan een verjaardagscampagne o.b.v. de geboortedatum tot persoonlijk productaanbod o.b.v. de voorkeuren van de klant!

Dimehouse Profielverrijkingspagina door Heroes Only
Dimehouse template door Heroes Only

Productfeeds bleken de oplossing

Vanuit de gegeven antwoorden uit de profielverrijking en de andere beschikbare data uit het Customer Data Platform Squeezely worden productfeeds per product opgesteld. Vervolgens ontvangt de lezer een persoonlijke e-mail met deze productfeed. Deze feed bevat producten die voldoen aan de wensen van de klant. De e-mails zijn hierdoor écht relevant voor de lezer, resulterend in een CTO van 43%!

Na hun aankoop worden klanten nóg een keer verleid met producten. Heeft de klant net een velvet bank gekocht? Dan wordt een productfeed ingeladen met andere velvet producten. Deze cross-sell campagne zorgt ervoor dat Dimehouse de aandacht van de klanten succesvol kan vasthouden.

Het handige aan deze campagnes? Dat de productfeeds volledig automatisch worden ingeladen! Een echte win-win situatie. Na de juiste inrichting zal deze campagne zijn werk gaan en blijven doen. Natuurlijk monitoren we deze en stellen we bij waar nodig!

Dimehouse case van Heroes Only
Dimehouse case van Heroes Only

Over Heroes Only

Wij zijn Heroes Only. Ons team bestaat uit helden die blijven pushen om er alles en zelfs nóg meer uit te halen. Wij focussen ons op het vasthouden van aandacht. Engagement dus. Door onze creativiteit en focus op conversie maken wij ongekende impact, samen met onze klant.

Een goede strategie is de basis voor succes. En wat succes voor jou betekent, bepaal jij zelf. We geven je advies aangepast op jouw situatie, jouw wensen en jouw doelstellingen.

Adviesgesprek aanvragen
Heroes Only gepersonaliseerde marketing, e-mail marketing en strategie. 1 op 1 marketing engagement agency | Jason hoek