Sfeer.nl - Woonwinkel

Van leads naar loyale klanten

Hoe Sfeer.nl haar e-mails tot leven bracht met een sfeervolle engagementcampagne

Van Schreeuwen naar Verleiden – deze case in samenwerking met onze klant Sfeer.nl onthult het geheim van een betoverende engagementcampagne. Met een sterk fundament gericht op gepersonaliseerde e-mails en een focus op klantbetrokkenheid, heeft Sfeer.nl indrukwekkende resultaten behaald, waaronder een CTO van bijna 30% en een open rate van 60%. Door middel van profielverrijking en een gepersonaliseerd productaanbod is Sfeer.nl erin geslaagd om klanten te verleiden en de conversieratio’s te verhogen.

0%

Click-to-Open

0%

Open rate

0

Nieuwe subscribers

Een sterk fundament voor Sfeer.nl

Schreeuwen om aandacht alleen is niet genoeg. Voor Sfeer.nl zijn we aan de slag gegaan met het opzetten van een sterk fundament gericht op engagement om daarmee de aandacht van de klant vast te houden. In deze case lees je hoe we dat hebben gedaan!

Uitdaging

Een sterke e-mailmarketing strategie waarbij de focus ligt op engagement.

De oplossing

Gepersonaliseerde e-mails vol relevante content als sterke basis.

Het resultaat

Ruim 50.000 nieuwe subscribers, een CTO van bijna 30% en een OR van 60%.

Engagementcampagne

Een sterke engagementcampagne en -strategie verhoogt de kans op conversies en omzet. Niet alleen op de korte termijn, maar juist ook op de lange termijn. Daarom zijn we voor Sfeer.nl gestart met creëren van deze belangrijke basis. Dit hebben we gedaan in 4 impactvolle stappen.

Stap 1: van bezoeker tot subscriber

In de eerste fase van de engagementcampagne willen we zoveel mogelijk websitebezoekers identificeren, zodat we deze bezoekers op een later moment alsnog kunnen converteren naar een klant. We nodigen websitebezoekers daarom uit om zich in te schrijven voor de nieuwsbrief.

Dit doen we via (1) de pop-up die wordt getoond op de website van Sfeer.nl, (2) via de footer en (3) via de soft opt-in. Uiteraard bieden we de websitebezoeker een incentive in ruil voor het inschrijven voor de nieuwsbrief: €10.- korting op je volgende bestelling bij besteding vanaf €75.-.

Deze aanpak heeft geresulteerd in ruim 50.000 nieuwe subscribers!

Stap 2: introductiekorting voor nieuwe klanten

Zodra het e-mailadres bekend is, kunnen we identificeren of deze websitebezoeker in het verleden al eens een bestelling heeft geplaatst met dit e-mailadres. Wanneer dit niet het geval is, en het dus een potentieel nieuwe klant betreft, versturen we direct een e-mail met de €10.- kortingscode. Dit om de klant te triggeren de aankoop af te ronden.

Stap 3: profielverrijking van bestaande klanten

We willen graag weten wat de voorkeuren en interesses zijn van klanten, zodat we relevante content kunnen sturen. Hoe relevanter de content, hoe hoger de doorklikratio, conversie en uiteindelijk de omzet.

Daarom vragen we bestaande klanten om hun profiel te verrijken, in ruil voor de incentive. Met de profielverrijking wordt zoveel mogelijk relevante data van klanten verzameld. Zo starten we met het uitvragen van de favoriete woonstijl van de klant. Vervolgens vragen we naar welk soort meubel de klant op zoek is en welke ruimte hij of zij wil aanpakken. De profielverrijking wordt afgesloten met het uitvragen van persoonlijke informatie, waaronder de voornaam van de klant, om de e-mails nog persoonlijker te maken. Daarnaast wordt de geboortedatum van de klant gevraagd, zodat we in de toekomst een succesvolle verjaardagscampagne kunnen opzetten.

Met al deze klantdata zorgen we ervoor dat de e-mails gepersonaliseerd kunnen worden en we de klanten kunnen mailen met meer relevante content.

Stap 4: gepersonaliseerd aanbod

Naar aanleiding van de profielverrijking wordt er een persoonlijk productaanbod naar de klant gestuurd. Dit zorgt ervoor dat de klant direct een gepersonaliseerde e-mail krijgt die afgestemd is op de specifieke interesses, behoeften en voorkeuren van de individuele ontvanger.

Deze aanpak heeft geleid tot een open rate van maar liefst 60% en een click-to-open van bijna 30%!

What's next?

Maar het stopt niet bij een sterke engagementcampagne. Voor Sfeer.nl zijn we de e-mailstrategie aan het uitbouwen met onder andere een reactivatie campagne, verjaardagscampagne en verlaten winkelwagen campagne. Op naar nog meer mooie resultaten!

Over Heroes Only

Wij zijn Heroes Only. Ons team bestaat uit helden die blijven pushen om er alles en zelfs nóg meer uit te halen. Wij focussen ons op het vasthouden van aandacht. Engagement dus. Door onze creativiteit en focus op conversie maken wij ongekende impact, samen met onze klant.

Een goede strategie is de basis voor succes. En wat succes voor jou betekent, bepaal jij zelf. We geven je advies aangepast op jouw situatie, jouw wensen en jouw doelstellingen.

Adviesgesprek aanvragen
Team Lead Campagnes Anique - Heroes Only

Busted!

Wil je behalve een omzetboost, ook gaan voor laaiend enthousiaste klanten die niets anders meer willen dan wat ze bij jou krijgen? Contact us.    -->