Motorkledingstore - online motorkleding

Offline leads voor online marketing.

Een bekend probleem bij retailers met fysieke winkels zijn de anonieme klanten en bezoekers: zodra zij de winkel uitlopen, kun je ze niet meer benaderen met relevante marketinguitingen. Daarom hebben we in de fysieke winkels van Motorkledingstore een (doorlopende) leadgeneratie campagne opgezet, waardoor we winkelbezoekers online kunnen benaderen en stimuleren tot het doen van een (herhaal)aankoop met e-mailmarketing. Dit deden we met (onze eigen softwaretools) Thappy en MailCampaigns!

Online & offline motorkledingwinkel.

Motorkledingstore.nl is dé webshop waar je alle merken, kleuren, soorten en maten motorkleding vindt. Naast een uitgebreide webshop beschikt Motorkledingstore over vijf fysieke outlet stores in Breda, Eindhoven, Vianen, Capelle a/d IJsel en Apeldoorn.

Uitdaging

Anonieme klanten en bezoekers in de fysieke outlet stores.

De oplossing

Leadgeneratie in de winkel met onze eigen ontworpen tool Thappy.

Het resultaat

Fysieke klanten die online opgevolgd kunnen worden met sterke e-mailcampagnes.

Online websitebezoekers werden door Motorkledingstore al goed opgevolgd met sterke e-mailmarketing. De wens was om ook de offline winkelbezoekers op te kunnen volgen met relevante marketinguitingen. Daarom hebben we samen met Motorkledingstore.nl een offline leadgeneratie campagne opgezet. Dit deden we met Thappy, onze eigen ontwikkelde leadgeneratie tool.

Makkelijk opt-ins verzamelen.

Thappy helpt je om eenvoudig profielen te registreren én maakt het makkelijk voor gebruikers om hun profiel te beheren en te delen.

  1. Trigger met een incentive
    Verrijk je ABRI’s, visitekaartjes, placemats, labels, tassen of kassa met een QR of NFC code van Thappy en prikkel om te scannen in ruil voor een incentive.
  2. Krijg inzicht welk kanaal werkt
    Elke QR code of NFC tag is uniek en daarmee ontstaat er inzicht in de conversie per kanaal. Dus nu kun je offline marketinguitingen écht meten.
  3. Verhoog de retentie
    Klanten laten hun e-mailadres en eventuele andere relevante data achter na het scannen. Deze gegevens kun jij gebruiken in de online opvolging! Dit verhoogt de kans op een (herhaal)aankoop.
Thappy QR code Motorkledingstore

Van leads naar engagement.

Met het combineren van in-store en online leadgeneratie creëerden wij een optimale Customer Journey voor Motorkledingstore.

In alle fysieke outlet stores hebben we op de conversieplekken QR codes geplaatst. Om het voor de klant nog aantrekkelijker te maken om de code te scannen, voegden we hier een incentive aan toe: ‘Maak kans op €100,- shoptegoed’. Na het scannen komen klanten op een landingspagina terecht waarop ze hun e-mailadres kunnen invullen om kans te maken op het shoptegoed.

Door een handige koppeling tussen Thappy en MailCampaigns, komen deze contacten direct in MailCampaigns – de e-mailmarketing tool die gebruikt wordt door Motorkledingstore – terecht. Zo kunnen we deze nieuwe leads meenemen in de bestaande engagement campagne. Op deze manier komen we achter de interesses en voorkeuren van de lezer en verzamelen we data om de lezer zo specifiek mogelijk te kunnen mailen. Zo vragen we in de profielverrijking naar het type motorrijder (sportief, avontuurlijk, etc.), wanneer de klant rijdt op de motor (alleen met lekker weer, juist door weer en wind of voornamelijk voor woon-werk verkeer) en naar de favoriete vestiging.

Deze gegevens gebruiken we om de e-mailstrategie te verfijnen en gepersonaliseerde aanbiedingen te sturen. Dit verhoogt de betrokkenheid bij de e-mails en daarmee de conversie.

Van offline tot online tot resultaat.

In totaal scanden tot nu toe maar liefst 1800 mensen de QR code in de Motorkledingstore outlets. In de outlet store van Vianen converteerde maar liefst 64% van de scans tot opt-in. Ook in de andere stores converteerde meer dan de helft van de scans tot een opt-in!

De QR code blijkt in Eindhoven het populairst te zijn. Maar liefst 305 mensen scanden tot nu toe de Thappy code. In totaal leidde Thappy in een korte periode al tot 922 unieke opt-ins voor Motorkledingstore. Een groot aantal opt-ins die zijn meegenomen in onze online e-mailcampagnes op MailCampaigns!

De ultieme omnichannel strategie.

Wil jij jouw omnichannel strategie ook naar een hoger niveau tillen? Via een vrijblijvend adviesgesprek kijken wij met je mee hoe je zowel offline als online leads kunt verzamelen en hoe je die vervolgens succesvol kunt opvolgen.

Thappy QR code Motorkledingstore Emailmarketing Heroes Only
Motorkledingstore x Heroes Only

Over Heroes Only

Wij zijn Heroes Only. Ons team bestaat uit helden die blijven pushen om er alles en zelfs nóg meer uit te halen. Wij focussen ons op het vasthouden van aandacht. Engagement dus. Door onze creativiteit en focus op conversie maken wij ongekende impact, samen met onze klant.

Een goede strategie is de basis voor succes. En wat succes voor jou betekent, bepaal jij zelf. We geven je advies aangepast op jouw situatie, jouw wensen en jouw doelstellingen.

Adviesgesprek aanvragen
Heroes Only gepersonaliseerde marketing, e-mail marketing en strategie. 1 op 1 marketing engagement agency | Rachel hoek