Salenteinshop - Online wijnhuis

Hoe je wijnliefhebbers verleidt met personalisatie.

Benieuwd naar het geheime ingrediënt van Salenteinshop voor het creëren van klantbetrokkenheid en conversies? In deze case laten we zien hoe een uniek wijnprofiel op basis van persoonlijke smaak in de engagementcampagne zorgt voor rendement uit leads!

0%

Open rate

0%

Click to open

0%

Conversie

Salenteinshop - Online wijnhuis

Verbunt Verlinden is importeur van kwaliteitswijn, onder andere van Bodegas Salentein. Van toegankelijke schenkwijnen tot wijnen van de meest prominente wijnhuizen: op de Salenteinshop vind je prachtige en heerlijke wijnen die geïmporteerd worden vanuit Verbunt Verlinden.

Uitdaging

Salenteinshop kende de potentie maar was op zoek naar een manier om potentiële klanten te laten converteren. Tevens zochten zij een manier om uit het enorme aanbod het juiste aan te bieden bij deze leads.

De oplossing

Met een ijzersterke engagementcampagne worden leads meegenomen in het verhaal van Salentein en door hun persoonlijke wijnvoorkeuren achter te laten ontvangen zij een hyper gepersonaliseerd productaanbod.

Het resultaat

De persoonlijke aanbodmail scoort een stuk beter dan de reguliere mails: een open rate van 85% (+73% t.o.v. nieuwsbrieven), click to open van 32% (+357%) en een conversie van 2,4% (+300%).

De engagement campagne.

Stap 1: Opt-ins werven

De websitebezoekers van Salenteinshop worden op verschillende plaatsen getriggerd om zich aan te melden voor de mails. Zo wordt in een pop-up een gratis e-book met recepten aangeboden als download in ruil voor je aanmelding. Daarnaast worden bezoekers via een vast inschrijfformulier en in de checkout middels een soft opt-in opgevangen in de mailinglijst.

Stap 2: Opvolging van opt-ins

Na de inschrijving start de gepersonaliseerde mailflow. Beginnend met de gratis download wordt de inschrijver beloond en daarmee wordt het effect van wederkerigheid ingezet als beïnvloedingsprincipe van Cialdini. In de gefaseerde mails die daarop volgen wordt de lead meegenomen in de wereld van Salentein, zonder deze mails commercieel in te steken.

Stap 3: Verrijken van interesses

Zodra de contacten bekend zijn gemaakt met de voordelen en het aanbod van Salenteinshop, is het een logische stap om nu naar meer informatie over de ontvanger te vragen. Zie het als een fysieke winkel binnenlopen waar je welkom geheten wordt en daarna wordt gevraagd waar je naar op zoek bent. Met een CTO van 26% wordt ruim een kwart van de lezers getriggerd om naar de profielpagina te klikken.

In de profielverrijkingsmail wordt alvast gevraagd naar je favoriete wijnsoort. Een klik op je favoriet zorgt onderwater alvast voor een belangrijke verrijking van je profiel. De klik leidt vervolgens naar de profielverrijkingspagina. De ontvanger geeft hier onder andere aan wat zijn/haar favoriete wijnsmaak en druivenras is en sluit af met extra gegevens zoals het geslacht en de geboortedatum.

Op de pagina wordt gebruikgemaakt van veel visuele uitingen, zodat het invullen ervan “leuk” wordt gemaakt. De voortgangsbalk zorgt er daarnaast voor dat de invuller mentaal gestimuleerd wordt om de pagina af te ronden. De “minder interessante” vragen, zoals de aanvullende persoonsgegevens, worden bewust aan het einde opgevraagd.

Stap 4: Converteren naar een aankoop

Na het afronden van de profielverrijking volgt een persoonlijk productaanbod mail. Deze wordt samengesteld met producten uit een dynamische productfeed. In deze feed wordt het totale aanbod van de webshop gefilterd op basis van de gegevens uit de profielverrijking. Door middel van de opgevangen interesses kan een persoonlijk aanbod wijnen samengesteld worden. Op deze manier ontstaan er honderden mogelijke varianten van deze mail en is geen enkele mail hetzelfde.

Met een open rate van 85%, click to open van 32% en een conversieratio van 2,4% presteert deze specifieke mail het beste van de hele campagne.

Stap 5: Inzicht

Naast dat de profielverrijking campagne het mogelijk maakt om een lead te converteren door een persoonlijk productaanbod, geven de verrijkte interesses ook inzicht in de verschillende segmenten binnen de database. Salenteinshop kan dan ook deze segmenten inzetten om andere campagnes en nieuwsbrieven te personaliseren.

Over Heroes Only

Wij zijn Heroes Only. Ons team bestaat uit helden die blijven pushen om er alles en zelfs nóg meer uit te halen. Wij focussen ons op het vasthouden van aandacht. Engagement dus. Door onze creativiteit en focus op conversie maken wij ongekende impact, samen met onze klant.

Een goede strategie is de basis voor succes. En wat succes voor jou betekent, bepaal jij zelf. We geven je advies aangepast op jouw situatie, jouw wensen en jouw doelstellingen.

Adviesgesprek aanvragen
Heroes Only gepersonaliseerde marketing, e-mail marketing en strategie. 1 op 1 marketing engagement agency | Anique hoek