De kracht van pop-ups: nieuwe leads.

Pop-ups, die onvermijdelijke vensters die opduiken wanneer je een website bezoekt, hebben zowel voor- als tegenstanders. Vooral wanneer ze worden ingezet als leadgeneratie tools, roepen ze veel discussie op. Een van de meest voorkomende zorgen onder marketeers is de vrees dat het gebruik van pop-ups de conversie van hun webshop negatief zal beïnvloeden. In deze blog duiken we dieper in op de kracht van pop-ups en onthullen we verrassend nieuws: pop-ups zijn niet de conversie-killer die velen denken dat ze zijn.

De verleiding van incentives: e-mailadressen vergaren

Het is een bekende marketingstrategie: klanten verleiden om hun e-mailadressen achter te laten in ruil voor een beloning, zoals een korting op hun volgende aankoop. Deze pop-ups zijn een krachtig middel om een database met waardevolle leads op te bouwen. Maar velen aarzelen om deze strategie te implementeren, bang dat ze potentiële klanten zullen afschrikken en hun conversiepercentages zullen verminderen.

A/B testen onthult de waarheid

Om deze zorgen te onderzoeken, hebben we een A/B-test uitgevoerd om te bepalen of pop-ups daadwerkelijk een negatieve invloed hebben op de conversie van een webshop. Het resultaat was verrassend en geruststellend: pop-ups bleken geen negatieve impact te hebben op de conversie. En minstens net zo belangrijk: door het inzetten van een pop-up vertienvoudigde het aantal nieuwsbriefinschrijvers ten opzichte van de footer. Deze resultaten laten zien dat je met een gerust hart kunt doorgaan met het gebruik van pop-ups als leadgeneratietool.

De voordelen van pop-ups

Nu we hebben vastgesteld dat pop-ups niet schadelijk zijn voor de conversie, is het tijd om dieper in te gaan op de veelzijdige voordelen die ze bieden voor jouw bedrijf. Natuurlijk is het vergroten van je e-maildatabase een centraal voordeel, maar laten we eens kijken naar de bredere impact die pop-ups kunnen hebben op je marketingstrategie:

  1. E-mailmarketing: Zoals eerder vermeld, zijn e-mailadressen die via pop-ups worden verzameld, de bouwstenen voor succesvolle e-mailmarketingcampagnes. Met een grotere database kun je gepersonaliseerde en doelgerichte e-mails versturen. Deze persoonlijke benadering kan de betrokkenheid van klanten vergroten en hun loyaliteit aan jouw merk versterken.
  2. Klantbetrokkenheid: Pop-ups kunnen niet alleen e-mailadressen verzamelen, maar ook dienen als middel om klanten actief te betrekken. Door slimme, aantrekkelijke pop-ups te ontwerpen, kun je enquêtes, feedbackverzoeken of deelname aan wedstrijden aanbieden. Dit zorgt voor interactie met je publiek en kan waardevolle inzichten opleveren om je producten en diensten te verbeteren.
  3. Omzetgroei op lange termijn: Terwijl pop-ups op korte termijn kunnen helpen bij het vergroten van je e-maillijst, hebben ze ook het potentieel om je omzet op lange termijn te stimuleren. Door een grotere database en betrokken klanten te cultiveren, vergroot je de kans op herhaalaankopen en grotere bestellingen. Dit betekent dat de investering in pop-ups zichzelf kan terugverdienen en zelfs winst kan opleveren.

Een bak met e-mailadressen… En dan?

Het verzamelen van enkel e-mailadressen moet geen doel zijn op zich. Het gaat erom wat je met deze bak aan nieuwe e-mailadressen doet! Lees onze blog Engagement geen prioriteit? Busted! voor alle ins en outs hoe jij klantloyaliteit kan creëren middels e-mailmarketing en wat de vervolgstappen zijn na een pop-up.

Pop-ups zijn de win-win strategie voor leadgeneratie

In plaats van bang te zijn voor de mogelijke negatieve gevolgen van pop-ups, moeten marketeers ze omarmen als een win-win strategie. Deze vensters bieden niet alleen de mogelijkheid om waardevolle e-mailadressen te verzamelen, maar hebben ook bewezen geen schadelijk effect te hebben op de conversie van je webshop. Dus, haal het maximale uit pop-ups en laat je bedrijf floreren door de kracht van leadgeneratie zonder angst voor verlies van conversie.

Aan de slag met pop-ups!

Ben je overtuigd van de kracht van pop-ups en wil je aan de slag met leadgeneratie?

Soms is het lezen van blogs niet voldoende en wil je sparren met een specialist. Anique kijkt graag met je mee hoe je pop-ups kunt inzetten om e-mailadressen te verzamelen.

Heroes Only gepersonaliseerde marketing, e-mail marketing en strategie. 1 op 1 marketing engagement agency | Anique hoek

Anique

Team Lead Campagnes

Plan een gesprek