5 tips voor de best converterende Call To Actions

Geen enkele e-mail wordt zonder doel verstuurd. Ook jij wil met iedere mailing iets bereiken. Om die doelen te behalen zijn CTA’s uitgevonden: Call To Actions. Maar wat werkt wel en wat werkt niet? In deze blog ga ik in op de meest succesvolle CTA’s.

Wat is een Call To Action?

E-mail marketing zonder Call To Actions, is geen e-mail marketing. Het doel van e-mail marketing is uiteindelijk om omzet te genereren, dat kan alleen als jouw lezers doorklikken naar de website. Ook als je een ander doel hebt (bijvoorbeeld het verrijken van een profiel, het maken van een afspraak, etc.) kun je dat doel bijna alleen maar behalen als ergens in je e-mail op een link geklikt kan worden.

Om jouw lezers zo ver te krijgen dat ze op een link drukken in jouw e-mail, zul je ze moeten activeren. Dat doe je met een Call To Action, afgekort ook wel CTA. De letterlijke vertaling luidt dan ook: oproep tot actie. Vaak is een CTA te zien in de vorm van een klikbare knop met daarin tekst. Voorbeelden hiervan zijn:

Blog best converterende CTA door Heroes Only - buttons

Waarom moet je Call To Actions gebruiken?

Hierboven werd het al kort benoemd, een CTA zorgt ervoor dat jouw lezers op links naar jouw website gaan klikken. Met een CTA overtuig je dus jouw lezer om naar jouw website te gaan en een product aan te schaffen (of dienst af te nemen). Een goede CTA zorgt ervoor dat de lezer niet meer om jouw aanbod heen kan én dat zal er uiteindelijk voor zorgen dat de lezer klant wordt. Call To Actions dragen dus bij aan jouw omzet. Daarom moet je CTA’s gebruiken, maar zorg wel dat het een goede CTA is.

Wanneer is een Call To Action goed?

Je vraagt je misschien af, als ik ‘klik hier’ of ‘lees meer’ in de tekst highlight en een link geef, dan is dat toch ook een call to action? Maar ga eens bij jezelf na, zou jij klikken op een knop waarvan je niet weet waar deze heen leidt? ‘Klik hier’ of ‘lees meer’ zeggen vrij wel niets én ze nodigen niet uit om te klikken. Bovendien vallen woorden met een link in de tekst vrijwel niet op. Heb je nog steeds geen idee hoe je nu een goede Call to action maakt? Geen probleem, hieronder staan vijf tips om de meest converterende CTA’s te maken.

 

1. Gebruik activerende, concrete woorden

Een Call To Action betekend niet voor niets ‘oproep tot actie’. Zet jouw lezers aan tot actie door activerende woorden te gebruiken in jouw CTA’s. Zorg daarnaast dat je concreet bent, maak duidelijk wat er gebeurt wanneer de lezer op de CTA drukt.

Gebruik dus niet: ‘Abonneer’, ‘Bekijk’, ‘Lees meer’, etc. Maar gebruik: ‘Kom alles te weten over…’, ‘Reserveer jouw plek’, ‘Download de pdf’, etc.
Gebruik je een productfoto? Dan hoef je niet perse het product te definiëren. Laat wél duidelijk weten dat de lezer naar het product gaat op je webshop. Gebruik CTA’s zoals ‘Ik wil dit’, ‘Shop nu’.

Zoals je ziet aan de voorbeelden, gebruik je slechts een aantal woorden in een Call To Action. Maak er geen hele zinnen van, beperk de CTA tot maximaal 5 woorden.

2. Maak er een knop van, en maak deze klikbaar

Zorg ervoor dat het duidelijk is dat er verder geklikt kan worden naar de website. Dit doe je dus niet door woorden in de tekst van een link te voorzien, maar door gebruik te maken van een opvallende knop. Dit kan een afbeelding zijn of een gekleurd vlak dat oogt als een knop, plaats een link achter deze knop en gebruik een tekst in de knop in combinatie met een pijltje. Dit pijltje maakt duidelijk dat de knop klikbaar is.

Blog best converterende CTA door Heroes Only - buttons

3. VAL OP!

Een knop is al opvallender dan een woord in een andere kleur dan de rest van de tekst. Maar ook een knop kan weg vallen in de rest van de opmaak van de mail. Zorg er daarom voor dat de belangrijkste knop het grootste is, dat knoppen een kleur hebben die afwijkt van de rest van de opmaak en laat ook de tekst in de knop opvallen door gebruik te maken van hoofdletters of een specifieke kleur. Let daarnaast ook op de plaats van de knop, zorg voor wat witruimte boven en onder de knop zodat er meer aandacht naar de knop gaat.

4. Creëer urgentie

Om lezers nog sneller over te halen om op jouw knop te drukken, kun je urgentie te creëren. Zorg dat de lezer druk voelt om het product op jouw website te gaan bekijken en kopen. Mensen willen nu eenmaal niet het gevoel hebben dat ze iets mislopen, maak daar gebruik van. Voorbeelden hiervan zijn: ‘Koop nu’, ‘Alleen vandaag 20% korting’, ‘Reserveer nu, nog maar 8 plekken beschikbaar’.

5. Zorg voor een CTA boven de vouw

Zorg ervoor dat in de meeste gevallen jouw CTA bovenaan de mailing staat. Wanneer mensen hun mail openen en niet scrollen, moet daar de CTA al zichtbaar zijn. Alles wat onder dat eerste scherm staat waarvoor men moet gaan scrollen, wordt het gebied onder de vouw genoemd. Eigenlijk moet je dus zorgen voor liefde op het eerste gezicht in iedere e-mail. Wanneer een lezer een mail opent moet daar meteen een aanbod staan wat niet te negeren valt.

Inspiratie

Inspiratie nodig voor jouw Call To Action? Bekijk dan eens onze lijst met 60 Call To Actions:

Aankoop gerichte Call To Actions:

1. Koop nu / Shop nu
2. Bekijk product
3. Ontdek nu
4. Bekijk het assortiment
5. Koop de nieuwste collectie
6. Bespaar vandaag
7. Koop nu, betaal later
8. Ja, ik wil dit
9. Bestel nu
10. Mis dit niet
11. Dit wil je hebben
12. Shop jouw zomerlook
13. Shop de look
14. Ga voor deze look
15. Ontvang gratis verzending
16. Ontvang 20% korting
17. Verzilver kortingscode nu
18. Pak deze kans
19. Wacht niet langer
20. Bekijk alle items
21. Ontdek de sale
22. Ontdek alle items
23. Ontdek nieuwe stijlen
24. Bekijk de nieuwe collectie
25. Laatste kans
26. Plaats nu een pre-order
27. Pre-order nu

Resultaat gerichte feedback:

28. Laat een review achter
29. Geef ons feedback
30. Laat ons weten wat je vind
31. Vul onze enquête in

Call To Actions voor content:

32. Ontvang meer informatie
33. Benieuwd? Lees meer
34. Download de whitepaper
35. Ontvang onze whitepaper
36. Ontvang de gratis whitepaper
37. Download nu
38. Blijven lezen / blijf lezen
39. Lees het hele verhaal
40. Bekijk alles

Call To Actions voor events:

41. Reserveer tickets
42. Ontvang tickets
43. Reserveer de laatste plekken
44. Reserveer een plek voor mij
45. Boek nu
46. Ik ben aanwezig
47. Boek met korting
48. Registreer nu

Call To Actions voor diensten:

49. Maak een afspraak
50. Afspraak maken
51. Maak volgende afspraak
52. Ja, ik wil een gratis upgrade!
53. Ja, ik wil een vrijblijvende afspraak!
54. Ik wil meer informatie

Call To Actions voor social media

55. Volg ons
56. Let’s connect!
57. Like ons op Facebook
58. Op de hoogte blijven?
59. Ontdek de community
60. Insta inspiratie

Meer resultaat dankzij CTA?

Slim toegepast kunnen CTA’s helpen om jouw resultaten te behalen. Zie jij door de buttons het bos niet meer of werk je al een tijdje op de automatische piloot? Onze marketing experts helpen je graag met een frisse blik. Samen gaan we voor jouw doelen!

Ik wil een frisse blik
Heroes Only gepersonaliseerde marketing, e-mail marketing en strategie. 1 op 1 marketing engagement agency | Anique hoek

Anique

Team Lead Campagnes