De beste vakantiegeld campagnes: voorbeelden & tips

In mei ontvangen veel mensen in Nederland hun vakantiegeld. Dit betekent dat er een plotselinge toename is in koopkracht, wat een unieke kans biedt voor marketeers om op in te spelen. In deze blog geven we je enkele praktische voorbeelden van effectieve vakantiegeld campagnes en laten we zien hoe je op een creatieve manier kunt inspelen op het vakantiegeld met behulp van e-mailmarketing.

Voorbeeld 1: De vakantiegeld campagnes van Bax Music

Bax Music speelt goed in op de periode rondom het vakantiegeld door middel van een slimme loterij. In de e-mail worden lezers uitgenodigd om een bestelling te plaatsen en zo kans te maken op een extra prijs. Hiermee voegen ze een extra motivatie toe om een aankoop te doen bij Bax Music. Het gevoel van twijfel wordt hiermee langzaam weggenomen, en de kans op een extra prijs maakt de deal nog aantrekkelijker.

blog vakantiegeld campagnes
blog vakantiegeld campagnes

Voorbeeld 2: De vakantiegeld campagnes van Bever

Bever begrijpt dat vakantiegeld vaak gebruikt wordt om op vakantie te gaan. Daarom bieden ze slimme opties die passen bij iedere reis. In de e-mail worden de verschillende opties overzichtelijk gepresenteerd en wordt extra korting aangeboden wanneer de lezer nu een aankoop doet. Door in te spelen op het specifieke doel van vakantiegeld, is deze campagne effectief en relevant voor de lezer.

blog vakantiegeld campagnes

Voorbeeld 3: De vakantiegeld campagnes van Body & Fit

Body & Fit maakt het persoonlijk met hun vakantiegeld campagne. In de e-mail wordt gebruik gemaakt van een persoonlijke boodschap gericht aan de ontvanger, waarbij wordt benadrukt dat het tijd is om te ontspannen en te genieten. Dit wordt gevolgd door een aanbod van producten die passen bij het specifieke doel van de lezer. Door het gebruik van tijdsdruk, worden lezers aangespoord om snel een bestelling te plaatsen en te profiteren van de aanbieding.

blog vakantiegeld campagnes
blog vakantiegeld campagnes

Gebruik vakantiegeld in je marketing!

Wil jij na het zien van deze toffe vakantiegeld campagnes, zelf aan de slag? Wij helpen jou graag met advies op maat! Plan een adviesgesprek en laat ons je helpen bij het opzetten van een succesvolle vakantiegeld campagne. Of bel Marloes op 06-43458226!