Maak je Black Friday campagne klaar om te knallen!

24 november komt al snel dichterbij. Met nog slechts één maand tot de belangrijkste commerciële dag van het jaar (of week, als je er wat meer aandacht aan wil besteden), is nú het moment om jouw Black Friday campagne klaar te zetten.
Heb je al een campagne die ready to go is? Lees ook dan nog even verder, want misschien lees je in deze blog nog wel een aantal tips om jouw campagne te perfectioneren!

Voorpret is de leukste pret

Je kan natuurlijk bij de start van Black Friday een mailtje de deur uit sturen, maar beter nog is het om je klanten van tevoren al nieuwsgierig te maken. Stuur alvast een teaser uit met wat voor kortingen ze van jou kunnen verwachten. Maak het nog nét wat spannender door de details op een later moment pas prijs te geven.

Wat kan je meenemen in een aankondigingsmail?

Starttijd van je Black Friday aanbiedingen

Vertel je klanten wanneer ze klaar moeten zitten om te gaan shoppen.
Wil je hier een wat exclusiever tintje aan geven? Stel je actie dan zo in dat een bepaalde groep klanten (als ze bijvoorbeeld een jaar of twee actief zijn) al eerder toegang hebben tot de beste deals. Met deze kleine beloning spreek jij je waardering uit naar trouwe consumenten.

Details van de actie

Nu de mensen weten dat je een actie gaat houden is het ook goed om te communiceren hoe ze hieraan mee kunnen doen. Laat je klanten weten hoe lang de aanbiedingen beschikbaar zijn, wat de eventuele voorwaarden zijn en waar ze naartoe moeten gaan om gebruik te maken van de kortingen.

Je kunt eventueel ook een overzicht meesturen van de actie. Geef jij op je gehele assortiment een X percentage korting? Dan is dat natuurlijk al heel overzichtelijk.
Op het moment dat product A een andere korting heeft dan product B is het goed om dit duidelijk te communiceren zodat je consumenten weten wat ze kunnen verwachten.

Aanbevelingen op basis van eerdere aankopen

Maak een segment aan voor klanten die al eerder producten bij je hebben gekocht. Op die manier kan je deze groep suggesties meesturen op basis van hun eerdere winkelgedrag. Jouw actie is veel succesvoller op het moment dat je klanten producten laat zien waar ze al interesse in hebben.

Duur van de actie

Last but not least moet je niet vergeten om je klanten te verwittigen van de duur van je actie. Niets zo vervelend om gebruik te willen maken van een geweldige aanbieding, maar dan niet zien dat die alleen vandaag geldig is. Voorkom teleurgestelde klanten door hier transparant in te zijn.

This Black Friday it’s time to stand out!

Je kan de allerbeste e-mailstrategie hebben die tot in de puntjes geperfectioneerd is; ook dan is het ontzettend belangrijk dat je nog op andere manieren zorgt dat je boven het maaiveld uitkomt. Vergeet niet dat Black Friday een van de bekendste actieperiodes in Nederland is. Je zult dus niet de enige zijn die hier gebruik van maakt. 

Je snippet is belangrijk

Het begint met een goede onderwerpregel. Deze is cruciaal voor succes! Maak hem pakkend, kort en relevant aan jouw actie.

Belangrijkste informatie eerst

We hebben het eerder in het blog al eerder gehad over het laten zien van je kortingen. Je kan dit op een slimme manier inzetten door in één oogopslag de Black Friday aanbiedingen te laten zien. Zorg dat de belangrijkste informatie van je mail ‘boven de vouw’ staat. Zo hoeft een consument niet eerst te scrollen en val je direct op in de inbox.

Wek urgentie op

Door een ‘countdown timer’ toe te voegen aan je e-mail weten klanten precies hoe lang ze nog hebben om van een aanbieding te profiteren. Geef jij een mooie korting, maar is de actie bijna verlopen? Dan hebben klanten eerder de neiging om nog snel wat te kopen zonder dit goed te overdenken. Je wil natuurlijk niet iets moois mislopen.

Stay in contact

Wanneer de actieperiode voorbij is heb je tijd om alles te analyseren en terug te kijken op een mooie periode. Het is belangrijk om ook na Black Friday in contact te blijven met je klanten. Bouw de relaties die je hebt opgebouwd nog verder uit en bereid je voor op de aankomende feestdagen.

Voor mij geen Black Friday

Lees je nu dit blog en denk je pff! Ik heb helemaal geen zin, tijd of behoefte om dit jaar mee te doen aan Black Friday? Helemaal niet erg natuurlijk als jij tegen de stroom in gaat zwemmen, maar stuur hierover dan ook een e-mail.

Dit klinkt misschien tegendraads of zelfs onnodig, maar ook als je een actieperiode overslaat is het wel belangrijk dat je bij jouw klanten op de radar blijft. Je wilt immers dat je klanten ook na Black Friday nog bij je terugkomen.

Een held aan jouw zijde

Wil je de resultaten van voorgaande Black Friday campagnes overtreffen? Download dan onze nieuwste whitepaper met een praktisch stappenplan om dit jaar een ongekende impact te maken!

Liever dat er een specialist meekijkt om jouw Black Friday campagne te laten knallen? Ik ga je verder helpen om ervoor te zorgen dat dit een Black Friday wordt om nooit te vergeten.