Hoe reviews jouw conversies beïnvloeden

Wanneer je jouw marketingstrategie voor de komende periode uitschrijft, zal je niet meteen denken aan reviews. Reviews zijn een erg krachtig middel voor (web)winkels om autoriteit en betrouwbaarheid uit te stralen. Een slechte review echter, zorgt voor veel narigheid en kan leiden tot het verlies van klanten. Waarom is het dan toch zo belangrijk om te focussen op het verzamelen hiervan?

Wanneer je geen waarde hecht aan wat jouw klanten belangrijk vinden, loop je 10-0 achter op de concurrenten die dat wel doen. Reviews spelen een cruciale rol bij het opbouwen van vertrouwen onder jouw klantenkring. Ook is het een sterk middel om (potentiële) klanten te overtuigen om tot een aankoop over te gaan. Daarnaast krijg je met de data uit reviews inzicht in de verbeterpunten van jouw verkoopproces.
Wanneer je actief iets met deze data doet, toon je aan dat je waarde hecht aan de mening van je klanten en streeft naar voortdurende verbetering.

Reviews verzamelen via e-mailmarketing is organisch en gratis

Door klanten na een aankoop te vragen om hun ervaringen, wordt waardevolle feedback verzameld zonder extra financiële investeringen. Het verzamelen van reviews via e-mailmarketing is volledig organisch en daarom gratis. Het opbouwen van een positieve reputatie via reviews is niet alleen kostenvrij, maar levert ook aanzienlijke voordelen voor jouw bedrijf op.

Investeren in SEO en SEA geeft je resultaat met het genereren van verkeer op een korte termijn. Reviews zorgen echter voor een langdurig positief effect. Eenmaal geplaatst blijven ze zichtbaar en kunnen ze over een langere periode bijdragen aan de reputatie van een product of merk.

De kracht van mond-tot-mondreclame

Consumenten hechten veel waarde aan de ervaring van anderen bij het nemen van aankoopbeslissingen. Uit een onderzoek van McKinsey blijkt dat meer dan 65% van de verkoop van consumentengoederen beïnvloed wordt door mond-tot-mondreclame. Mede uit die analyse blijkt ook dat goede reviews zorgen voor een hogere conversie dan traditionele media.

Omdat klanten nu kritischer zijn dan ooit en er een enorm aanbod aan (web)winkels beschikbaar zijn, zijn reviews daarom van onschatbare waarde voor jouw bedrijf. Aanbevelingen van andere klanten wegen nou eenmaal zwaarder dan algemene zoekresultaten. Een persoonlijke invalshoek komt betrouwbaarder over en overtuigt daarom nieuwe klanten tot het overgaan van een aankoop.

Transparante reviews zorgen voor vertrouwen

Reviews dragen niet alleen bij aan het werven van klanten, maar vervullen ook een actieve rol in het bouwen van duurzame klantrelaties. Door reviews weten consumenten wat ze kunnen verwachten van jouw bedrijf en diensten. Daarom is het belangrijk dat je ook laat zien hoe je omgaat met eventuele uitdagingen of kritiek. Als jij toont dat je correct omgaat met minder positieve feedback kan dit helpen om eventuele twijfels bij (potentiële) klanten weg te nemen. Voor je bestaande klantenkring is dit een bevestiging van de kwaliteit van jouw service.

Zet jouw marketing- strategie in op langdurige klantrelaties

In plaats van de strijd aan te gaan met stijgende advertentiekosten, is het van belang dat je focust op het vergaren en inzetten van reviews. Integreer het verzamelen van beoordelingen in je marketingstrategie en investeer in langdurige klantrelaties. Wanneer je laat zien dat je op een correcte manier om kan gaan met positieve én negatieve reviews stijgt jouw, online, autoriteit. Je zal zien dat deze aanpak leidt tot een uitzonderlijke groei in de groep klanten die trouw blijft aan jouw merk.

Heroes Only gepersonaliseerde marketing, e-mail marketing en strategie. 1 op 1 marketing engagement agency | Rachel hoek

Rachèl

Strategisch Project Manager