Het rendement van online adverteren neemt af

Het rendement van online adverteren neemt af | Heroes Only
Het rendement van online adverteren neemt af | Heroes Only

Een nieuwe uitdaging waar bedrijven vandaag de dag tegenaan lopen is het afnemende rendement van traditionele advertentie-strategieën. De advertentiekanalen die altijd effectief zijn geweest hebben hun glans verloren. Door strengere regelgeving kan je bovendien je doelgroep niet altijd benaderen op een manier die jij zou willen. Het logische gevolg hiervan zijn dalende conversieratio’s en een inefficiënte leadgeneratie; maar het gaat zelfs verder dan dat. Als de mogelijkheid om met rendement online te adverteren verdwijnt, gaan de meeste webshops failliet.

Stijgende kosten door hoge concurrentie

De verminderde effectiviteit van online adverteren op platforms zoals Google (Ads), LinkedIn, Instagram en Facebook is geen verzinsel. Adverteerders op deze platforms zien hun advertentiekosten stijgen, terwijl de resultaten per geïnvesteerde euro achteruitgaan. Dit wordt deels veroorzaakt door toenemende concurrentie. Hierdoor moeten bedrijven meer betalen om op te vallen ten opzichte van concurrerende webshops. Ondersteunende bronnen voor deze trend zijn onder andere rapporten van gerenommeerde marketing instanties zoals Nielsen, Forrester Research en eMarketer.

Daarnaast stijgen de kosten per klik voor advertenties op zoekmachines zoals Google vanwege competitieve zoekwoorden. Met de toenemende kosten voor online adverteren wordt het nagenoeg onmogelijk om nog een positief rendement op je investering te behalen.

Het rendement van online adverteren neemt af | Heroes Only

Online adverteren op basis van consumentengedrag

Hoe speel je hier als bedrijf nou slim op in? Het antwoord ligt in het begrijpen van de veranderende aard van consumentengedrag. Klanten zijn niet langer passieve ontvangers van boodschappen. Zij zijn nu veel kritischer, selectiever en vooral ook beter geïnformeerd. Doordat potentiële klanten worden overspoeld door een zee van advertenties zijn ze ongevoelig voor generieke benaderingen. Jouw dertien in een dozijn boodschap is niet langer genoeg.

Jouw potentiële klanten weten hoe ze online advertenties moeten negeren of zelfs omzeilen door het gebruik van adblockers. Wanneer jouw doelgroep reclame-bestendig wordt, heb je niets aan de traditionele advertentie-strategieën van ‘gezien worden.’ Dit is terug te vinden in gedragsstudies van onder andere het Journal of Advertising Research.

Een nieuwe uitdaging die zich voordoet, is het veranderende zoekgedrag van consumenten. Steeds vaker maken zij gebruik van gesproken zoekopdrachten via digitale assistenten zoals Siri of Alexa. Hierdoor is er minder beschikbare data in vergelijking met traditionele zoekopdrachten. Deze trend wordt bevestigd door rapporten van grote spelers zoals Google, Microsoft (maker van Bing) en Amazon (maker van Alexa).

Wat we doen
Het rendement van online adverteren neemt af | Heroes Only

Wil je online adverteren? Kies voor een gepersonaliseerde aanpak

Webshops laten kansen liggen op het gebied van klantbehoud en herhaalaankopen. Bestaande klanten moeten vaak opnieuw ‘verleid’ worden met online advertenties voordat zij overgaan tot een nieuwe aankoop. Dit komt doordat retailers niet genoeg doen om bestaande klanten te behouden. Dit resulteert in een constante afhankelijkheid van betaalde advertenties voor nieuwe aankopen. Hierdoor wordt de druk op advertentiebudgetten verhoogd en worden de kosten van adverteren verder opgedreven.

Het volstaat niet langer om een advertentie de wereld in te sturen en te hopen op het beste. Je behaalt alleen resultaat als je kiest voor een meer gepersonaliseerde, op maat gemaakte aanpak. Een aanpak die de individuele behoeften en voorkeuren van elke klant begrijpt en weerspiegelt.

Hoe we werken

De sleutel tot succes ligt bij 1-op-1 marketing

Bij Heroes Only begrijpen we dat het niet alleen gaat om het bereiken van potentiële klanten, maar om het opbouwen van duurzame relaties met je doelgroep. We weten dat elke klant uniek is, met verschillende behoeften, voorkeuren en levensfasen. Daarom gaan we verder dan de standaard aanpak en focussen wij op 1-op-1 marketing.

Het resultaat? Een significante toename van het rendement op investeringen in marketing. Je krijgt een groeiende basis van loyale klanten die niet alleen blijven kopen, maar ook actieve ambassadeurs worden van jouw merk.

Het rendement van adverteren mag dan wel afnemen, maar met de juiste aanpak en partner aan jouw zijde, is groei en succes binnen handbereik. Bij Heroes Only zijn we er trots op om die partner te zijn!

Heroes Only gepersonaliseerde marketing, e-mail marketing en strategie. 1 op 1 marketing engagement agency | Marloes hoek

Marloes

Sales Manager