5 creatieve verjaardag campagnes

De verjaardag van je klant is een perfect moment om hem of haar in het zonnetje te zetten. Je creëert zo betrokkenheid en dat verhoogt de loyaliteit. Wij geloven in het creëren van een bijzondere ervaring; een die verder gaat dan de e-mails van concurrenten met “Gefeliciteerd, hier heb je 5 euro korting!”. Daarom delen we in deze blog 5 creatieve ideeën voor verjaardagscampagnes die je kunt gebruiken om de verjaardag van je klant echt onvergetelijk te maken!

Tip 1: Digitaal verlanglijstje

Laat klanten die binnenkort jarig zijn hun verjaardagswensen met jou delen door middel van een dataverrijkingscampagne! Enkele dagen tot weken voorafgaand aan hun verjaardag, stuur je ze (via een automatische work flow) een e-mail met een link naar een profielverrijkingspagina. Op deze pagina kunnen ze hun favoriete producten aanvinken.

Deze data geeft je inzicht in de voorkeuren en interesses van je klanten en kun je in latere e-mails gebruiken om een gepersonaliseerd productaanbod te laten zien.

Zo kun je op de verjaardag zelf een aanbieding sturen op basis van hun wensenlijstje of zelfs één van de gewenste producten verloten onder de gelukkige winnaar van de maand!

Tip 2: Verjaardagsloterij

Organiseer een spannende verjaardagsloterij waarbij klanten kans maken op mooie prijzen! Stuur voorafgaand aan de loterij een e-mail waarin je de voorwaarden en prijzen communiceert. Laat de klant zich inschrijven voor de loterij en maak de trekking op de verjaardag zelf bekend. Helemaal leuk als je “altijd prijs” hebt, zodat de jarige op zijn of haar verjaardag een leuke verrassing ontvangt.

Tip 3: Verjaardag in de winkel

Breng de online en offline wereld samen door de klant de mogelijkheid te bieden om hun verjaardag in jouw fysieke winkel te vieren. Via een online planningstool kunnen ze een moment kiezen om langs te komen. Vraag naar hun muzieksmaak en favoriete traktatie, zodat je de ervaring kunt personaliseren. Zorg ervoor dat hun favoriete muziek speelt en leg een heerlijke traktatie klaar. Dit persoonlijke gebaar zal de klant enorm waarderen en geeft jou de kans om hen jouw assortiment persoonlijk te tonen! Dit onderscheidt jouw bedrijf zeker van je concurrenten.

TIP 4: FOTOWEDSTRIJD

Nodig klanten uit om deel te nemen aan een spannende fotowedstrijd ter ere van hun verjaardag. Vraag hen om een foto in te sturen waarin ze jouw product gebruiken of op een creatieve manier integreren. Stuur een e-mail met de actievoorwaarden, prijzen en voorbeelden van eerdere inzendingen. Moedig hen aan om de foto te delen op social media kanalen met een unieke hashtag. Hiermee maken ze niet alleen kans op prijzen, maar promoten ze ook jouw bedrijf!

TIP 5: REIS TERUG IN DE TIJD

Gebruik de gegevens van je klant om op hun verjaardag terug te kijken naar jullie ‘avonturen’ samen. Geef een overzicht van de momenten die jullie samen hebben beleefd, bijvoorbeeld door te laten zien hoe vaak ze gebruik hebben gemaakt van jouw diensten, welke producten ze het meest hebben besteld, en andere leuke feitjes. Dit laat zien dat de klant speciaal voor je is en creëert een persoonlijke band.

Een onvergetelijke ervaring

Wil jij ook net dat stapje extra zetten voor jouw klanten?

Soms is het lezen van blogs niet voldoende en wil je sparren met een specialist. Bart kijkt graag met je naar de ultieme verjaardagscampagne voor jouw organisatie!

Heroes Only gepersonaliseerde marketing, e-mail marketing en strategie. 1 op 1 marketing engagement agency | Bart

Bart

E-mail Marketeer

Plan een gesprek